Kontakt
Här finns kontaktuppgifter till kyrkan och alla anställda.
Gudstjänster och öppettider
Här hittar du Domkyrkans gudstjänster och öppettider.
Att göra i kyrkan
Här hittar du mötesplatser för alla åldrar. Välkommen att hitta ditt sammanhang.
Adventstid för barn
I domkyrkoförsamlingen 2024
Vinterguidningar i Domkyrkan
Upptäck Sveriges antagligen vackraste katedral och gå en gratis guidning.
Kryp och sjung
Välkommen till en gudstjänst med små och stora barn i Domkyrkan. Sång, lek och fruktfika. Fre 20 dec, 10 jan 10.00 och lör 1 feb 10.00.
Sinnesrogudstjänst
Söndag 29 dec kl. 18.00 i Linköpings domkyrka. Musiker: Veronica Johansson, sång och Daniel Byström, piano. En timmes rastplats för själen i "julig" katedral. Kaffe från 17.00. Kreativ katedral - kom och rita - från kl. 16.00.
Nyårsfyrverkeri
16.00 31 dec
Livsviktigt
Livsviktigt är en föreläsningsserie som tar upp tänkvärda och livsnära ämnen. Tolv gratis föreläsningar 18.30 på tisdagskvällar i Domkyrkan. Vårens datum: 21 januari - 8 april 2025. Vårens program hittar du här i slutet av december.
Nya klanger i katedralen
En ny kororgel i Linköpings domkyrka. Ett efterlängtat instrument för gudstjänst, konsert och pedagogisk verksamhet.
Konstapp för Domkyrkan
Gör en konstvandring i Domkyrkan med din mobil! (Via Sacra, Frälsarkransen har en egen app) Ladda ner där appar finns.
Upptäck Via Sacra med mobilapp
Använd mobilappen Via Sacra som guide till Frälsarkransens pärlor i Domkyrkan.
Via Sacra
I Domkyrkans golv döljer sig en skatt där Frälsarkransens pärlor finns nedsänkta och inbjuder till en vandring runt katedralen och inåt i oss själva.
Enkelhet och bråddjup – ett porträtt av Martin Lönnebo i SVT Play
En bok om katedralen
”Ett ädelt och kostbart verk” är en bok om Linköpings domkyrka.
Linköpings slotts- och domkyrkomuseum
Möt medeltiden i centrala Linköping
Kontakt
Här finns kontaktuppgifter till kyrkan och alla anställda.
Domkyrkans torn restaureras
Restaureringsarbetet av domkyrkotornet kommer att pågå i tre år fram till 2025. Då kommer plåt och sten att bytas ut och toppspiran och urtavlor kommer att förgyllas. På den här sidan kan du kunna följa arbetet löpande med information och bilder.
Domkyrkotornets historia
Det välkända torn som pryder Linköpings domkyrka idag har bara funnits sen 1886.
En byggställning utöver det vanliga
– Jag har alltid klättrat i träd och på hustak, berättar Robin Koivula som är ledande ställningsmontör vid restaureringen av domkyrkotornet. Intresset med höjder har alltid funnits där ända sen jag var liten. Så det här jobbet passar mig utmärkt.
Madeleine sätter guld på tillvaron
– Linköpingsborna kommer bli bländade av skönhet när det är klart, skrattar Madeleine Villanyi som är konservator och arbetar med förgyllningen av urtavlorna och spirorna under restaureringen av domkyrkotornet.
Vissa dagar bygger vi en katedral, andra dagar så hugger vi bara sten
Stenhuggargesällerna Johanna och Adine har siktet inställt på att bli Sveriges första kvinnliga stenhuggarmästare – tillsammans!
Stenen till domkyrkotornet bryts i Borghamn
– Domkyrkans torn är byggt helt i kalksten från Borghamn, berättar Tim Ericsson som är stenhuggarmästare vid Borghamns stenförädling. Det är här de mer än 1 000 stenarna till domkyrkotornets restaurering bryts. Precis som för 150 år sen när tornet byggdes.
Konsten att välja plåt till ett domkyrkotorn
– Målsättningen är att ingen ska kunna se att vi bytt kopparplåten när restaureringen av domkyrkotornet är klar, säger Niclas ”Plåt-Niclas” Bylund som är den som ska byta ut 18 000 kg plåt på taket under tre år.
Om man kunde stänga dörrarna på Heemskercks altarskåp ...
Dörrarna till Heemskercks altarskåp inne i Domkyrkan är för sköra för att öppna och stänga så de står numera alltid öppna. Pressar man sig mot väggen bakom altarskåpet så kan man i mörkret ana de bilder som finns på dörrarnas utsida. Nu visar vi upp dem här.
Östgötapojkens dotter
– Får jag låne gutten? Får jag låne gutten? Den som ropar är den norske konstnären Henrik Sörensen som kommer utspringande ur en sidoport i Linköpings domkyrka med flaxande målarrock. Så kom det sig att den 9-årige Arne Åkesson blev modell för östgötapojken i Sörensens altartavla.